In de kou staan

Ik werk achter mijn laptop vandaag. Voor het eerst dit jaar hoor ik een groene specht roepen. Hij herinnert me eraan om ook op zo’n laptopdag voldoende tijd te nemen om naar buiten te gaan. Ik rond snel wat af en ga meteen. Voor het eerst dit jaar doe ik mijn ritueel in de natuur op blote voeten.

De grond onder mijn voeten is nog best koud en nat. Voor mij een goed moment om mijn energieniveau omhoog te brengen. Want dit is wat ik doe om ervoor te zorgen dat ik op een later moment bergen werk kan verzetten.

Mijn ritueel is kort vandaag en begint met letterlijk even stil staan en bewust in- en uitademen. Ik slenter een stukje over de paadjes door onze wilde tuin. Ik ontspan en verwelkom de natuur. En mijn eigen natuur. Mijn bewustzijn gaat van denken naar voelen.

Laatst vroeg iemand mij of ik het niet koud heb zonder jas. (Ik loop vaak zonder jas buiten) Ik heb het niet snel te koud, maar dat was vroeger heel anders. Tegenwoordig stuur ik de warmte zo mijn lijf door. Wat ik onder weg daar naartoe ben tegengekomen, deel ik tijdens Blauwbloemsessies.

Kou kan je helpen je Innerlijke Waarnemer te versterken. Die Innerlijke Waarnemer is een goed vertrekpunt voor waar je ook naartoe wilt. Wil je meer ontspanning en balans in je leven? Versterk je Innerlijke Waarnemer. Wil je de omzetcijfers van je bedrijf verbeteren? Versterk je Innerlijke Waarnemer. Want je Innerlijke Waarnemer staat aan het begin van welke persoonlijke (en zakelijke) ontwikkeling dan ook.

Als het koud is buiten, is dat een goede gelegenheid om jouw Innerlijke Waarnemer te versterken. Kou maakt het makkelijk om je bewust te worden van jouw beleving. Een lage temperatuur kan je helpen je aandacht van je computerwerk naar voelen en bewust waarnemen te brengen. Je hoeft het niet te overdrijven: Het frisse gras onder je blote voeten kan al genoeg zijn. Het gaat om de sensatie, jouw beleving.

Terug naar jouw moment buiten: Als je daar zo staat zou je jouw beleving van kou onder je voeten eens kunnen observeren. Doe dat zo neutraal mogelijk en dus zoveel mogelijk zonder er iets van te vinden.

Wat neem je allemaal waar? Wat voor gevoel merk je op? Misschien voel je terwijl je zo bezig bent dat kou een schrikreactie oproept. Of merk je hoe je het gevoel dat kou jou geeft als “onaangenaam” labelt. Het is de kunst ook dat waar te nemen en er gewoon te laten zijn. Je versterkt je Waarnemer door niks in het bijzonder van jezelf te verwachten.

Van daaruit zou je kunnen onderzoeken: Hoe voelt kou op mijn huid eigenlijk echt? Kun je het gevoel omschrijven?

En hoe voelt de bodem onder je voeten? Verandert dat gevoel als je een stukje loopt? Wat merk je op? En hoe voelt de wind over je huid? Neem de tijd om als je loopt je blote voeten bewust op de grond te plaatsen.

Ik ben benieuwd wat je ervaart als je hiermee aan de slag bent en naar hoe voor jou het effect is van de Waarnemer aan zetten op jouw dagelijks leven.

Je Innerlijke Waarnemer verder versterken? Je verbinden met de natuur? Stuur me een berichtje om je aan te melden voor mijn gratis meditatieserie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *